Açık Öğretim Birimleri Başvuru ve Kabul Şartları
1. AÇIK ÖĞRETİM İSLAMİ İLİMLER YÜKSEK OKULU
Açık öğretim İslami İlimler Yüksek Okulu iki yıllık bir ön lisans programı olup henüz lise diplomasına sahip olmayan ve liseyi dışarıdan bitirmeye devam eden 21–35 yaş aralığındaki öğrenciler için açılmıştır. Hollanda Yüksek Öğretim Yasası doğrultusunda açılan bu program mezunları iki yıllık eğitim sonrasında sınav yönetmeliğindeki şartları yerine getirmek kaydıyla üniversite eğitimine devam edebilme imkânı bulmaktadır. Türkiye’de denkliği henüz olmayan açık öğretim yüksek okul programına başvurmak isteyen öğrencilerimiz 15 Ağustos - 01 Eylül tarihleri arasında programa kayıt yaptırabilirler. Başvuru esnasında öğrencilerden istenen belgeler:
• Başvuru formu
• İlköğretim diploması veya açık öğretim lisesinde okuduğuna dair öğrenci belgesi
• Nüfus cüzdanının fotoğraflı sureti
• 6 adet vesikalık fotoğraf
2009-2010 eğitim öğretim dönemi için Açık Öğretim İslami İlimler Yüksek okulunun kontenjanı 50 olup fazla başvuru olması durumunda sınavla öğrenci alınacaktır.
2. AÇIK ÖĞRETİM İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ
Bir yıl hazırlık üç yıl lisans programının uygulandığı açık öğretim fakülte programına lise veya dengi bir okuldan mezun olmuş bütün öğrenciler başvurabilmektedir.
2009-2010 eğitim öğretim döneminde Açık Öğretim İslami İlimler Fakültesi ve Diller ve Medeniyetler Fakültesi Arap Dili Bölümü öğrencilerinin ortak olarak kabul edilecekleri üniversitemiz hazırlık sınıfı kontenjanı 400 olarak belirlenmiştir. Başvurular 01 Temmuz – 30 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecektir. Kontenjan sınırlı olduğu için başvurularda öncelik esası gözetilecektir.
Başvuruda bulunacaklardan istenilen belgeler:
Başvuru formu
Lise veya dengi okul diplomasi veya diploma hazırlanmamış ise, resmi onaylı ve yeni tarihli mezuniyet belgesi
Nüfus cüzdanının fotoğraflı sureti
6 adet vesikalık fotoğraf
3. AÇIK ÖĞRETİM DİLLER VE MEDENİYETLER FAKÜLTESİ ARAP DİLİ BÖLÜMÜ
Üniversitemizde 2009-2010 eğitim öğretim döneminde ilk defa öğrenci alacak olan bu bölüm bir yıl hazırlık üç yıl lisans programından oluşmaktadır. Tamamıyla modern Arapça bilgisi kazanımına yönelik açılmış olan bölümün hazırlık sınıfında öğrenciler İslami İlimler Fakültesi öğrencileriyle aynı programa tabidir. 6 kurluk hazırlık sınıfını 70 ve üzeri ortalamayla bitiren öğrenciler fakülteye kayıt olabilmektedir.
2009-2010 eğitim öğretim döneminde Açık Öğretim İslami İlimler Fakültesi ve Açık Öğretim Diller ve Medeniyetler Fakültesi Arap Dili Bölümü öğrencilerinin ortak olarak kabul edilecekleri üniversitemiz hazırlık sınıfı kontenjanı 400 olarak belirlenmiştir. Başvurular 01 Temmuz – 30 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecektir. Kontenjan sınırlı olduğu için başvurularda öncelik esası gözetilecektir.
Başvuruda bulunacaklardan istenilen belgeler:
Başvuru formu
Lise veya dengi okul diplomasi veya diploma hazırlanmamış ise, resmi onaylı ve yeni tarihli mezuniyet belgesi
Nüfus cüzdanının fotoğraflı sureti
6 adet vesikalık fotoğraf
Eğitim Öğretim Ücretleri
Öğrenciler üniversite ülke temsilciliği yönetimi tarafından her yıl yeniden belirlenen katkı paylarını Üniversitenin belirlediği tarihlerde ödemek zorundadırlar. Açık öğretim programlarında ise üniversiteye ödenecek katkı payları örgün eğitimden farklı olarak Üniversite mütevelli heyeti tarafından belirlenir. Katkı payları ders sayısı ile orantılı olarak hesaplanır. Öğrenci, öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini en fazla sekiz taksitte ödeyebilir.http://www.akademistanbul.com.trBU ADRESTEN BİLGİ ALINABİLİR. TELEFONU: 0 212 521 41 16